Avonturenhuis

Alle kinderen op avontuur in de natuur

Het Avonturenhuis is de uitvalsbasis centraal in Nederland van waaruit alle kinderen en jongeren samen op kamp en avontuur in de natuur kunnen gaan. Er is ruimte voor diverse groepen om te overnachten en activiteiten in de natuur te doen, zoals op kamp gaan, zeilen en sporten. Het is ook het internationale scoutcentrum waar scouts van alle leeftijden, uit heel Nederland én het buitenland elkaar ontmoeten. Land, lucht en water komen er bij elkaar.

Voor wie is het Avonturenhuis?

Het Avonturenhuis is speciaal gebouwd voor jeugd en jongeren, zowel scouts als niet scouts kunnen er terecht. In groepsverband gaan ze samen het avontuurlijke landgoed ontdekken. Het is mogelijk dat een deel van de groep buiten in tenten kampeert en het andere deel in het Avonturenhuis bivakkeert.

Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren samen buiten in de natuur kunnen spelen en zich ontwikkelen. Dit vergroot namelijk zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een sterker sociaal netwerk. Echter is dat nog niet voor alle kinderen en jongeren in Nederland vanzelfsprekend. Daarom is door de bouw van het Avonturenhuis, of ook wel het scoutcentrum, op kamp en avontuur in de natuur gaan voor iedereen mogelijk. 

Let op: het Avonturenhuis is niet bedoeld voor feesten en commerciële activiteiten. Twijfel je of jouw activiteit aan de eisen voldoet? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

In het Avonturenhuis

Het Avonturenhuis is zo ontworpen dat de natuur als het ware ‘naar binnen komt’ en je naar buiten trekt door middel van grote openslaande deuren naar buiten waar kinderen en jongeren in ieder hoekje iets nieuws kunnen ontdekken, binnen én buiten.

Kortom: een échte uitvalbasis van een prachtig avontuur in de natuur!

Het Avonturenhuis is een ontwerp van MOST Architecture en TOMDAVID. Zij hebben ook de schetsen op deze pagina gemaakt. Het ontwerp is creatief, avontuurlijk en flexibel met ruimte voor onder andere spel, (Scouting)activiteiten en trainingen. Het wordt ook de uitvalbasis voor evenementen zoals Nawaka, Scout-In en Nationale Jamboree. Er is ruimte voor ontmoeting met gemeenschappelijke ruimtes, maar ook voor zelfstandige activiteiten met je eigen groep, schoolklas of (sport) team.
Het Avonturenhuis bestaat uit de volgende onderdelen:

Zo ziet het Avonturenhuis eruit

Het Avonturenhuis is een gebouw met veel natuurlijke materialen, waaronder hout en glas, zoals je op de afbeelding kunt zien. Hier zit veel sfeer in, met uiteraard ook de nodige kleur, zodat iedereen zich er direct thuis voelt. Met onder andere lange tafels om aan te eten, hoekjes om met elkaar een activiteit te doen en zitjes om gezellig bij te kletsen. De gehele begane grond is toegankelijk voor mensen in een rolstoel.  

Een duurzaam gebouw

Het slimme, duurzame, groene dak dat als een deken over de kamers en de open publieke ruimtes bedekt, bevat zonnepanelen en zonnecollectoren. Daarmee wordt de vloerverwarming van stroom voorzien en beschikt het gebouw over warm water. Bij te weinig zon wordt de pelletkachel ingezet. Ook komen er zonnepanelen bij voor de elektriciteit, zodat het Avonturenhuis in haar eigen energiebehoefte kan voorzien. Vervolgens hopen we opslag van niet gebruikte energie te realiseren.

De glooiende vorm en het bijzondere materiaalgebruik geven het Avonturenhuis uitstraling en laten het daarnaast op een natuurlijke manier samenvloeien met de omgeving. De duurzame toepassingen maken we begrijpelijk voor kinderen. Door het op een creatieve manier zichtbaar maken van de technieken die gebruikt worden en het daarbij behorende rendement, worden kinderen bewust en enthousiast worden gemaakt over de duurzame leefomgeving van het Avonturenhuis. Het gebouw is voor het grootste gedeelte te recyclen.

Activiteiten op en rondom het Avonturenhuis

Scoutinglandgoed Zeewolde biedt activiteiten op een unieke locatie in de natuur. Kinderen en tieners beleven samen uitdagende groepsactiviteiten op en rond het water en in de natuur. Alles draait om het ontdekken van nieuwe dingen en het beleven van spannende avonturen.

Activiteiten op het Scoutinglandgoed

KampvuuravondenHikes vanaf het landgoedVlotten bouwenSchatzoekenWaterballenKlimtoren

Activiteiten in de omgeving van het Scoutinglandgoed

Pitch & PuttPaintballDierenpark AmersfoortOp pad met de boswachterNaar boer Sjaak

Meer activiteiten op en rondom het Scoutinglandgoed vind je op deze pagina

Boek hier jouw avontuur in de natuur!

Ben jij toe aan een onvergetelijk avontuur in de natuur? Boek dan samen met jouw (sport)team, klas, scoutingclub, familie of vrienden een trip naar het Avonturenhuis. Hier overnacht je samen in een duurzaam gebouw en ga je overdag de natuur ontdekken. Onze tarieven vind je op deze pagina. Wil je direct boeken? Reserveer dan in het formulier hieronder.

Reserveer direct

 • Onder voorbehoud van beschikbaarheid.
 • DD dash MM dash JJJJ
 • :
  Buiten het kampeerseizoen aankomst in het weekend na 19:00 uur
 • DD dash MM dash JJJJ
 • :
 • MM slash DD slash JJJJ
 • Telefoonnummer waarop we de contactpersoon in geval van nood kunnen bereiken.
 • Geef het aantal personen op die met de groep mee gaat. Je kunt dit tot een maand voor aankomst naar beneden bijstellen. Meer deelnemers is dan geen probleem. (Tip: Geef dus het minimum aantal personen op)
 • Naam van je Scoutinggroep of andere organisatie
 • Uit welke leeftijdsgroep of groepssoort bestaat jullie groep?
 • Lidnummer Scouting Nederland (of vul in geen scouting lid)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.