Avonturenhuis

Alle kinderen op avontuur in de natuur

 

Kamperen hoort bij Scouting. Het is de ultieme natuurbeleving voor kinderen. Alle kinderen zouden samen op ontdekking moeten kunnen gaan in de natuur; scouts, niet-scouts, kinderen zonder en kinderen met een beperking. De manier om alle kinderen deze ervaring te bieden is de realisatie van het Avonturenhuis; een verblijfsaccommodatie voor zowel kinderen met als zonder beperking; de uitvalsbasis voor een fantastisch avontuur in de natuur. Eind 2019 is de realisatie van het Avonturenhuis, mede dankzij de hulp van de Postcode Loterij begonnen. De bouw van het Avonturenhuis en het magazijn is inmiddels begonnen.

Volg de bouw van het Avonturenhuis en het Magazijn!

Bekijk hieronder de beelden van de bouw van het Avonturenhuis en het Magazijn.
De beelden worden iedere 5 minuten ververst.

Camera’s bouw Avonturenhuis & Magazijn

Het Avonturenhuis maakt avonturen voor iedereen mogelijk

DuurzaamVoor iedereen toegankelijkOntmoetingsplek met klein koffiehoek en terrasRuimte voor workshops en recreatieVoor scouts en niet-scouts80 slaapplekken

In het Avonturenhuis kunnen kinderen zonder beperking en kinderen die vanwege hun beperking niet kunnen kamperen samen overnachten. Het huis biedt de kans om vriendjes en vriendinnetjes te maken en samen spelenderwijs talenten te ontwikkelen. Dit zorgt voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een groter sociaal netwerk. Belangrijk voor kinderen voor wie buiten spelen en het ontmoeten van andere kinderen niet altijd vanzelfsprekend is. Het Avonturenhuis draagt bij aan een inclusieve samenleving en aan de ontwikkeling van alle kinderen die er komen kamperen.

De beleving en ontwikkeling die het Scoutinglandgoed kinderen buiten biedt, gaat ook binnen door, in het Avonturenhuis. Het huis stimuleert avontuur: je kunt er van alles leren over de natuur. Die komt er letterlijk ‘naar binnen’: er zijn grote openslaande deuren en in elk hoekje valt iets te ontdekken. Er groeit een echte boom in het huis met een boomhut om in te slapen en er zijn vloeren en wanden van glas. Zo kunnen de kinderen de wortels zien groeien en bestuderen hoe insecten leven.

Duurzaamheid

Ook de duurzame toepassingen in het Avonturenhuis maken we begrijpelijk voor kinderen. Door middel van het op een creatieve manier zichtbaar maken van de technieken die gebruikt worden en het daarbij behorende rendement, worden kinderen bewust en enthousiast worden gemaakt over de duurzame leefomgeving van het Avonturenhuis.