5 avontuurlijke activiteiten in de natuur voor jou en je groep 

Zijn jij en jouw groep toe aan een dag vol spanning en avontuur? Daarvoor moet je natuurlijk bij Scoutinglandgoed Zeewolde zijn. Op ons grote landgoed is er plek genoeg voor activiteiten waar je niets anders dan dolenthousiast van kan worden. Het leuke en unieke aan deze activiteiten is dat ze zich stuk voor stuk midden in de natuur bevinden. We hebben vijf uiteenlopende activiteiten in de natuur voor je geselecteerd, die we toelichten in dit bericht. Laten we maar snel beginnen! 

1. Wandelend genieten van de natuur 

We beginnen meteen met een actieve natuur activiteit, namelijk hiken vanaf het landgoed. Vanaf ons prachtige natuurgebied loop je tochten door de polder en de bossen rondom Zeewolde. We hebben verschillende routes voor je uitgestippeld en je kunt gebruik maken van diverse technieken (kruispuntenroute, kruispeiling, oleaat, stafkaart etc.). Ook kun je kiezen voor een korte route van 3 of 5 km, maar je kunt ook gaan voor een lange route van 10 of 15 kilometer. Je vult jouw hike-avontuur dus helemaal naar jouw wens in! 

2. Ga op schattenjacht! 

Wist je dat er op Scoutinglandgoed Zeewolde schatten verstopt zijn? Pak je GPS erbij en ga op schattenjacht! Deze natuur activiteit, genaamd geocaching, is een wereldwijde hobby die inmiddels razend populair is geworden. Het is super avontuurlijk, maar ook zeker uitdagend. Denk jij dat je de schatten op het landgoed kan vinden? Tijdens deze spannende zoektocht verken je ook meteen het landgoed zelf, dat voorzien is van prachtige natuur.  

3. Ren, duik, schuil! 

Kun jij aan dit kopje al raden over welke natuur activiteit we het hebben? We geven je nog één hint: verfkogels! Dit gaat natuurlijk over paintballen. Trek je overall maar aan, zet een beschermend masker op laad je paintballgeweer. Het is tijd om de arena op Scoutinglandgoed Zeewolde te betreden! Onze arena’s bevatten objecten zoals autobanden en autowrakken, maar ook een levensecht zeilschip. Deze spannende natuur activiteit gaat jou ongetwijfeld de nodige adrenaline bezorgen. 

4. Een gezellige én actieve natuur activiteit 

Al eens van Pitch & Putt gehoord? Het is erg vergelijkbaar met golfen, alleen heb je bij deze natuur activiteit geen golfvaardigheidsbewijs of ervaring nodig. Daarnaast zijn de holes korter en worden er maar twee clubs gebruikt: één om mee te pitchen en één om mee te putten. Deze natuur activiteit is gezellig, actief, laagdrempelig en daarom geschikt voor iedereen. Nodig jouw groep snel uit voor deze leuke natuur activiteit op het land! 

5. Op ontdekkingstocht met de fiets 

Ontdek jij de natuur graag met de fiets? Dan hebben we goed nieuws, want op Scoutinglandgoed Zeewolde is het mogelijk om voor een hele of halve dag stadsfietsen te huren. Er zijn verschillende routes die je kunt fietsen, naar, door, en vanaf het landgoed. Je kunt er daarom ook voor kiezen om naar het landgoed toe te fietsen, om vervolgens te kamperen op ons natuurkampeerterrein. Zo ben je de volgende dag weer helemaal opgeladen en fit om je fietsroute te vervolgen. 

Naast de bovengenoemde activiteiten in de natuur, zijn er nog véél meer natuur activiteiten te ontdekken op het landgoed. Je kunt ze stuk voor stuk bekijken op onze pagina met activiteiten. Lijkt het jou leuk om naast land activiteiten in de natuur, ook wateractiviteiten in de natuur te beleven? Bekijk dan ook zeker het bericht waarin we vijf gave wateractiviteiten met je doornemen!