Uitreiking van de cheques voor het Avonturenhuis. V.l.n.r. Peter Messerschmidt, Henk-Willem Laan, Fedde Boersma, Dave Ensberg-Kleijkers

Scouting Nederland ontvangt cheques van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind voor bouw Avonturenhuis

Deze week overhandigden Henk-Willem Laan van Stichting het Gehandicapte Kind en Dave Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton twee cheques om de realisatie van het Avonturenhuis in Zeewolde mogelijk te maken. Fedde Boersma van Scouting Nederland en Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde ontvingen deze dankbaar op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Met deze bijdragen komt de realisatie van het Avonturenhuis steeds dichterbij. Een plek waar straks alle kinderen welkom zijn om avonturen in de natuur te beleven.

Namens Stichting het Gehandicapte Kind overhandigde directeur Henk-Willem Laan een cheque van € 150.000,-. Het Gehandicapte Kind helpt om onder meer speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Henk-Willem Laan: ”Met de komst van het Avonturenhuis krijgen kinderen met een handicap de kans om voor de volle 100% mee te doen en erbij te horen, net als hun leeftijdgenootjes. Het is ons doel dat geen enkel kind wordt buitengesloten vanwege een handicap. Daarom dragen we heel graag bij aan deze mooie plek”.

Jantje Beton draagt bij aan de ontwikkeling van het Avonturenhuis met een cheque van € 130.000,-. Jantje Beton zet zich in voor meer speelkansen en –ruimte voor alle kinderen in Nederland. Het Scoutinglandgoed, met in het bijzonder het Avonturenhuis, levert hieraan een belangrijke bijdrage. “Dankzij het Avonturenhuis krijgen kinderen met en zonder beperking samen de mogelijkheid om avonturen te beleven en zich spelenderwijs te ontwikkelen. Samen spelen in de natuur: wat is er mooier en leuker dan dat?!”, aldus Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton.

Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland, is trots dat meer organisaties de waarde van het Avonturenhuis inzien: “In het Avonturenhuis kunnen vanaf 2021 alle kinderen op avontuur in de natuur. Zeker voor kinderen met een beperking is dat niet vanzelfsprekend. Scoutinglandgoed Zeewolde wil naast het kamperen ook het logeren voor deze kinderen mogelijk maken. Zodat zij zich samen met kinderen zonder beperking kunnen blijven ontwikkelen door buiten in de natuur samen te spelen. Het is fijn dat partners zoals Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind het Avonturenhuis met een bijdrage mede mogelijk maken en het belang ervan onderstrepen”.

Vanuit de lucht gezien

Scoutingkampen gaan door, maar alleen in eigen groep

Er kunnen deze zomer toch, ondanks alle coronamaatregelen, zomerkampen op het Scoutinglandgoed in Zeewolde plaatsvinden. Al begin juli worden er verschillende scoutinggroepen uit het hele land ontvangen. uiteraard zijn er regels. Zo moeten kinderen die naar Zeewolde komen, wel binnen hun eigen groep blijven. Lees en luister verder:

We gaan 1 juli weer open!

Scoutinglandgoed Zeewolde is tot 1 juli 2020, gesloten voor kampeerders, evenementen, bezoeken en rondleidingen. Niet omdat u niet welkom bent maar omdat wij de richtlijnen van het RIVM volgen als het gaat om het Corona virus.

Vanaf 1 juli mogen we weer kampeerders ontvangen! We houden ons aan het Zomerkamp protocol dat te downloaden is op: https://wegaanopzomerkamp.nl/

Reserveer nu direct voor een terrein we hebben nog plaats.