Nieuwsberichten

V.l.n.r: Burgemeester Gorter, welpen van Scouting Manitoba, gedeputeerde Hofstra

Jonge scouts geven met burgemeester en gedeputeerde avontuurlijk startsein bouw Avonturenhuis

Vrijdag 25 september werd op het Scoutinglandgoed Zeewolde op avontuurlijke wijze het startsein gegeven voor de start van de bouw van het Avonturenhuis. Het Avonturenhuis wordt een verblijfsaccommodatie voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen met en zonder beperking, scouts en niet-scouts, uit Nederland en het buitenland zijn welkom om op het landgoed op kamp te gaan en een onvergetelijk avontuur in de natuur te beleven. In samenwerking met welpen (7-11 jaar) stelden burgemeester Gerrit-Jan Gorter van Zeewolde en gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland deze middag op avontuurlijke wijze een plaquette samen die de start van de bouw markeert.

Programma
De gasten werden na ontvangst toegesproken door Jaap Boot (voorzitter Scouting Nederland) en Peter Messerschmidt (directeur van Scoutinglandgoed Zeewolde) over de meerwaarde van het Avonturenhuis voor kinderen bij Scouting en uit heel Nederland en daarbuiten. Maar ook gezinnen en scholen kunnen er kamperen en bedrijven zijn meer dan welkom voor activiteiten met medewerkers of relaties.

Daarna volgde een interactieve speurtocht over het Scoutinglandgoed, om het prachtige terrein met open water en velden te ontdekken. Bij terugkomst bij de bouwplaats maakten de welpen (kinderen van 7-11 jaar) van Scoutinggroep Manitoba zich klaar om de klimwand te beklimmen. Bovenaan de klimwand haalden zij onderdelen van de plaquette op, die zij overhandigden aan burgemeester Gerrit-Jan Gorter van Zeewolde en gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland. De burgemeester en de gedeputeerde stelden zo de plaquette samen die straks een plekje krijgt in het gebouw.

Gedeputeerde Harold Hofstra: ‘Genieten van de eigen woonomgeving is niet alleen een kwestie van een mooi huis, voldoende wegen en goede voorzieningen. De kwaliteit van de leefomgeving wordt ook steeds meer bepaald door de nabijheid van natuur. Juist voor kinderen is het belangrijk dat zij in aanraking komen met en leren over de natuur. Zij zijn onze toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat een initiatief zoals dit scoutinglandgoed bijdraagt aan een natuurinclusieve samenleving, waarin natuur en economie in balans zijn.’

Burgemeester Gerrit-Jan Gorter: ‘Door de vestiging van Scouting Nederland heeft ons dorp al een aantal mooie activiteiten mogen beleven. Met de komst van het Avonturenhuis laat Scouting zien zich echt thuis te voelen in Zeewolde. Ik kijk uit naar de opening!’


De bouwplaats

We zijn begonnen!

De bouw van het centrale magazijn en het Avonturenhuis is begonnen! De eerste scheppen zijn gedaan, de fundering wordt gemaakt. Kijk op de bouwcam om de bouw stap voor stap te volgen.


Uitreiking van de cheques voor het Avonturenhuis. V.l.n.r. Peter Messerschmidt, Henk-Willem Laan, Fedde Boersma, Dave Ensberg-Kleijkers

Scouting Nederland ontvangt cheques van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind voor bouw Avonturenhuis

Deze week overhandigden Henk-Willem Laan van Stichting het Gehandicapte Kind en Dave Ensberg-Kleijkers van Jantje Beton twee cheques om de realisatie van het Avonturenhuis in Zeewolde mogelijk te maken. Fedde Boersma van Scouting Nederland en Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde ontvingen deze dankbaar op het Scoutinglandgoed Zeewolde. Met deze bijdragen komt de realisatie van het Avonturenhuis steeds dichterbij. Een plek waar straks alle kinderen welkom zijn om avonturen in de natuur te beleven.

Namens Stichting het Gehandicapte Kind overhandigde directeur Henk-Willem Laan een cheque van € 150.000,-. Het Gehandicapte Kind helpt om onder meer speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Henk-Willem Laan: ”Met de komst van het Avonturenhuis krijgen kinderen met een handicap de kans om voor de volle 100% mee te doen en erbij te horen, net als hun leeftijdgenootjes. Het is ons doel dat geen enkel kind wordt buitengesloten vanwege een handicap. Daarom dragen we heel graag bij aan deze mooie plek”.

Jantje Beton draagt bij aan de ontwikkeling van het Avonturenhuis met een cheque van € 130.000,-. Jantje Beton zet zich in voor meer speelkansen en –ruimte voor alle kinderen in Nederland. Het Scoutinglandgoed, met in het bijzonder het Avonturenhuis, levert hieraan een belangrijke bijdrage. “Dankzij het Avonturenhuis krijgen kinderen met en zonder beperking samen de mogelijkheid om avonturen te beleven en zich spelenderwijs te ontwikkelen. Samen spelen in de natuur: wat is er mooier en leuker dan dat?!”, aldus Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton.

Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland, is trots dat meer organisaties de waarde van het Avonturenhuis inzien: “In het Avonturenhuis kunnen vanaf 2021 alle kinderen op avontuur in de natuur. Zeker voor kinderen met een beperking is dat niet vanzelfsprekend. Scoutinglandgoed Zeewolde wil naast het kamperen ook het logeren voor deze kinderen mogelijk maken. Zodat zij zich samen met kinderen zonder beperking kunnen blijven ontwikkelen door buiten in de natuur samen te spelen. Het is fijn dat partners zoals Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind het Avonturenhuis met een bijdrage mede mogelijk maken en het belang ervan onderstrepen”.


Vanuit de lucht gezien

Scoutingkampen gaan door, maar alleen in eigen groep

Er kunnen deze zomer toch, ondanks alle coronamaatregelen, zomerkampen op het Scoutinglandgoed in Zeewolde plaatsvinden. Al begin juli worden er verschillende scoutinggroepen uit het hele land ontvangen. uiteraard zijn er regels. Zo moeten kinderen die naar Zeewolde komen, wel binnen hun eigen groep blijven. Lees en luister verder:
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/182408/scoutingkampen-gaan-door-maar-alleen-in-eigen-groep


We gaan 1 juli weer open!

Scoutinglandgoed Zeewolde is tot 1 juli 2020, gesloten voor kampeerders, evenementen, bezoeken en rondleidingen. Niet omdat u niet welkom bent maar omdat wij de richtlijnen van het RIVM volgen als het gaat om het Corona virus.

Vanaf 1 juli mogen we weer kampeerders ontvangen! We houden ons aan het Zomerkamp protocol dat te downloaden is op: https://wegaanopzomerkamp.nl/

Reserveer nu direct voor een terrein we hebben nog plaats.