Over scoutinglandgoed Zeewolde

Wat is Scoutinglandgoed Zeewolde?

In natuurgebied het Horsterwold, aan de oevers van het Nuldernauw, ligt Scoutinglandgoed Zeewolde. Op het terrein kamperen scouts én niet-scouts op beschutte kampeerveldjes binnendijks in het bos of buitendijks aan het water. Uitdagende outdooractiviteiten en nieuwe avonturen beleven staat hier centraal. Struinen door de uitgestrekte bossen van het Horsterwold, een zeilhike naar Scoutcentrum Harderhaven of een van de de eilanden in de randmeren. Maar ook een bezoekje aan Walibi, Amsterdam of Lelystad is mogelijk!

Scoutinglandgoed Zeewolde is een officieel Labelterrein van Scouting Nederland. De terreinen die Labelterrein zijn, voldoen aan de eisen die Scouting Nederland stelt aan een labelterrein. Dit zijn eisen zoals voldoende ruimte, ruimte voor ontmoeting, mogelijkheden voor het Scoutingspel en toegankelijke natuur in de omgeving. Daarnaast is Scoutinglandgoed Zeewolde ook SCENES gecertificeerd. SCENES is een keurmerk voor duurzame Scoutingterreinen. Meer over duurzaamheid en Scoutinglandgoed Zeewolde is te lezen op deze pagina.

Er zijn kampeervelden voor groepen variërend van zes tot zestig kampeerders, ieder met een eigen stookplaats. Er is ruimte voor kampeerders die een nachtje willen kamperen én voor iedereen die gewoon een dagje wil recreëren in de prachtige natuur. Wandelen, mountainbiken over de mountainbikeroute, varen en fietsen, het kan op Scoutinglandgoed Zeewolde allemaal! Scoutinglandgoed Zeewolde is vrij toegankelijk.

Op 13 juni 2015 is Scoutinglandgoed Zeewolde geopend door Koningin Maxima, beschermvrouwe van Scouting Nederland. Scouting Nederland gebruikt het terrein naast het kamperen ook voor haar landelijke activiteiten, zoals het Nawaka (nationaal waterkamp) en de Nationale Jamboree voor jeugdleden en de Scout-In voor vrijwilligers.

In september 2015 is een kunstwerk onthuld op Scoutinglandgoed Zeewolde. Meer over de betekenis van dit kunstwerk is te lezen op deze pagina.

Kamperen

Activiteiten

Even ontspannen in de natuur

Avontuur wacht op je


Bezoekadres (en post voor kampeerders)

Scoutinglandgoed Zeewolde
Nulderpad 5
3896LV Zeewolde

Postadres (zakelijke post)

Scoutinglandgoed BV
Postbus 40
3830AA Leusden

Bekijk de opening van Scoutinglandgoed Zeewolde