Op zoek naar een unieke plek – midden in de natuur – voor jullie schoolkamp? Dan is Scoutinglandgoed Zeewolde dé perfecte locatie! Op het landgoed zijn veel verschillende activiteiten te beleven voor een onvergetelijke tijd. Lees snel verder en ontdek wat Scoutinglandgoed Zeewolde allemaal te bieden heeft. 

Activiteiten tijdens schoolkamp op Scoutinglandgoed Zeewolde

Scoutinglandgoed Zeewolde biedt activiteiten aan op een unieke locatie. Kinderen beleven samen uitdagende (groep)activiteiten op en rond het water én in de natuur. Alles draait om het ontdekken van nieuwe dingen en het beleven van spannende avonturen. Wat is er nou leuker dan samen buiten zijn? Over land, in het water en zelfs in de hoogte!

Van wandelen in de natuur en op ontdekkingstocht met de fiets tot schattenjacht met een GPS tracker. In dit bericht lees je meer over deze en andere avontuurlijke activiteiten in de natuur op Scoutinglandgoed Zeewolde.

Ook heb je op het landgoed allerlei gave wateractiviteiten. Zo kun je bij ons kanoën, kajakken, vlotten bouwen, waterballen en zelfs suppen! Genoeg keuze dus voor een onvergetelijk avontuur in of op het water. 

Materialen voor al deze activiteiten liggen opgeslagen is ons magazijn. Jullie hoeven dus niets mee te nemen, alleen een hoop enthousiasme!

Schoolkamp op een duurzaam terrein

Scoutinglandgoed Zeewolde streeft naar een duurzame locatie. Het terrein is zo ontworpen dat het de biodiversiteit stimuleert. Gebouwen zijn bijvoorbeeld gemaakt van duurzame materialen van het plaatselijke Staatsbosbeheer. Ook is Scoutinglandgoed Zeewolde sinds de zomer van 2018 officieel lid van het netwerk SCENES. SCENES staat voor Scouting Centre of Excellence for Nature and Environment. Als lid van het SCENES-netwerk moeten we aan drie globale voorwaarden voldoen. Ons landgoed moet natuurlijk zijn, natuur- en milieueducatie aanbieden en zoveel mogelijk rekening houden met het milieu. Zo leren wij jongeren hoe belangrijk de natuur is! 

Waarom kiezen voor Scoutinglandgoed Zeewolde?

Zoals hierboven beschreven staat, biedt het landgoed veel gave activiteiten aan! Zowel in de natuur als op het water. Ook zijn er in de omgeving van Zeewolde nog een aantal andere leuke activiteiten, waar scholieren zich zeker vermaken. Hieronder een korte opsomming wat Scoutinglandgoed Zeewolde én de omgeving allemaal te bieden heeft: 

Bekijk het filmpje hieronder om een beter beeld te krijgen van de belevenissen op Scoutinglandgoed Zeewolde.

Locatie Scoutinglandgoed Zeewolde 

Midden in het land, verscholen in de polders, maar toch erg goed bereikbaar ligt een hele toffe plek: Scoutinglandgoed Zeewolde. Het terrein is eenvoudig bereikbaar via de A28 of vanuit de richting Almere/Lelystad via de N305 naar Zeewolde. De volledige routebeschrijving vind je op deze pagina. Of stel je navigatie in op ons bezoekadres, Nulderpad 5, Zeewolde. Op onze hoofdparkeerplaats kun je gratis parkeren.  

Schoolkamp reserveren

Dus, ben je op zoek naar een geschikte plek voor jullie schoolkamp? Dan is Scoutinglandgoed Zeewolde een schitterende locatie voor een onvergetelijke tijd! Veel scholen zijn jullie al voorgegaan. Basisscholen, speciaal onderwijs, middelbare scholen en hogescholen weten ons te vinden voor een schoolkamp of werkweek. Overnachten kan zowel buiten in een tent als in ons recent gebouwde Avontuurhuis. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden op ons landgoed of een reservering plaatsen? Neem dan contact via onze contactpagina of bel ons op: 036-8201206.