Een unieke plek midden in de natuur

Scoutinglandgoed Zeewolde is een avontuurlijk natuurterrein centraal gelegen in Nederland waar allerlei verschillende outdoor activiteiten kunnen worden gedaan. Zo kun je hier komen als scouting, maar ook als school, voor een evenement en ook als familie! Door de vele verschillende activiteiten die mogelijk zijn is het landgoed voor iedere leeftijd te bezoeken. Het is een duurzaam natuurterrein gelegen aan het water en biedt zo de perfecte plek om van de natuur te genieten. De schitterende natuur wordt gevormd door bossen, open velden, waterpartijen en stranden. Door de centrale ligging in Flevoland is het voor iedereen gemakkelijk te bereiken. Zo kun je dichtbij, toch even ver weg zijn van alle dagelijkse stress. 

Avonturenhuis 

Het Avonturenhuis is de centrale uitvalsbasis op het terrein. Er zijn 82 bedden die verdeeld over 23 slaapkamers zijn. Enkele van deze slaapkamers zijn speciaal ingericht voor kinderen en jongeren met een beperking. Ook biedt het een keuken, huiskamers, sanitaire voorzieningen en een receptie. In de directe omgeving van het Avonturenhuis kun je zeilen, sporten, spelletjes doen als tikkertje of dergelijke en zelfs op kamp gaan. Bovendien streven we naar een duurzaam beleid, en is het gebouw dus energieneutraal. Er liggen zonnepanelen op het dak, en de bouw is gedaan met natuurlijke materialen en vormen. Door rekening te houden met de natuur, kunnen wij onbezorgd gebruik maken van de natuur!

Activiteiten 

Door de grootte van het terrein zijn op het landgoed vele verschillende activiteiten te bedenken. Er is een bos, water, strand, een groot veld en ook het eerdergenoemde Avonturenhuis. Een paar voorbeelden:

  1. Wandelingen in de polder en bos van Zeewolde
  2. Kampeeravonden, aangezien iedere kampeerplek een eigen stookplaats heeft
  3. Paintballen op het strand met obstakels
  4. Kanoën en kajakken op het water
  5. Plastic waterballen voor vermaak op het water
  6. Een combinatie van activiteiten in samenwerking met Even Buiten. Denk aan boogschieten, buks schieten, mega katapult en een hindernisparcours
  7. Vlotten bouwen met alle benodigdheden 
  8. Bij Boer Sjaak, een melkveebedrijf op loopafstand van het landgoed die jou bijpraat over melk en al zijn toepassingen 

Gezien de ligging is het ook gemakkelijk om vanuit het landgoed een uitje te maken naar het Dolfinarium of Walibi. Beide liggen op korte rij-afstand van het landgoed. 

En er zijn nog veel meer activiteiten te ondernemen! Kijk voor alle mogelijkheden op de website: https://scoutinglandgoed.nl

Kamperen 

Op de ruim 30 aparte kampeerplaatsen met ieder zijn eigen stookplek voor een vuur kan er worden gekampeerd bij landgoed Zeewolde. De kampeerplaatsen zijn of in het bos of aan het water. Net wat je zelf prettig vindt en wat beschikbaar is. Kamperen kan in groepen van 6 tot 60 personen maximaal. Het is dus mogelijk om in familieverband, als sportteam, als schooljaar, of zelfs met grote groepen bij ons te komen kamperen. Alle bovengenoemde activiteiten kunnen worden gedaan, en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld ook aan teambuilding werken als bedrijf, of is het mogelijk om uitjes als sportteam bij ons te doen. Voor alle mogelijkheden raden wij je aan om contact op te nemen met landgoed Zeewolde.

Evenementen 

Het terrein van Scoutinglandgoed Zeewolde is zo groot (40 hectare in totaal) dat er evenementen voor tot wel 10.000 personen kunnen worden gehouden. Denk aan festivals, concerten of wedstrijden. Door de natuur in de omgeving is ook elke sport mogelijk, van beachvolleybal tot voetbal. In 2018 is er ook het Scout-In georganiseerd. De Scout-In is een jaarlijks festival voor scouting waarbij 250 zeilboten met 4000 waterscouts gebruik maakten van de faciliteiten van het landgoed. Voor mogelijkheden om jouw eigen evenement te organiseren kun je altijd contact opnemen met Scoutinglandgoed Zeewolde. Op het terrein worden ook geregeld zomerkampen georganiseerd die vol zitten met activiteiten om de kinderen te vermaken.