Sleep met versierde lelievletten

Voorzieningen waterkampeerders

Water-kampeerders

Scoutinglandgoed Zeewolde is een unieke plek, midden in de natuur, voor alle scouts: land, lucht en water. Bij de zoektocht naar een plek voor het Scoutinglandgoed werd een belangrijke randvoorwaarde gesteld. Het terrein moest aan het water liggen. Want met zo’n plek is het mogelijk zowel grote land- als wateractiviteiten te organiseren en is het kampeerterrein voor zomerkampen ook geschikt voor niet scouting watergroepen, zoals reddingsbrigades, etc.

Informatie over de sluizen en bruggen is hier terug te lezen. Meer info over de mogelijkheden die Scoutinglandgoed Zeewolde waterscouts biedt is terug te lezen in deze flyer.

• Scoutinglandgoed Zeewolde ligt aan het Nuldernauw. Dichtbij Scoutinglandgoed Zeewolde ligt het Wolderwijd. Dit open water is geschikt voor zeilwedstrijden en wordt daar nu al voor gebruikt.
  • De diepgang is momenteel rond de 1,0 meter, afhankelijk van de waterstand in de randmeren.
  • De ligging van de vaargeul ten opzichte van de oevers en de passerende beroepsvaart is gezien de veiligheid op deze plek erg gunstig.
  • Het Scoutinglandgoed heeft een oever van één kilometer. Er is een steiger van 75 meter lang en op de kop 25 meter breed, die in de winter afgesloten kan worden, zodat er geen schade ontstaat door vorst en er geen overlast is voor overwinterende watervogels.
  • De aanlegsteiger is geschikt voor veertig lelievletten en enkele wachtschepen, zodat de kamperende groepen en passanten aan kunnen leggen.
  • De steigers zijn uit te breiden voor in- en externe evenementen, bijvoorbeeld voor Nawaka: er is dan ruimte voor vijfhonderd vletten en ruim vijftig wachtschepen.
  • Buitendijks zijn er verschillende kampeervelden van het labelterrein en subkampen voor evenementen. (Water)kampeerders kunnen zo direct aan het water kamperen! Er zijn verharde paden als dijkovergang, zodat je met een boottrailer bij het water kunt komen.
  • Er is een eigen boothelling op het terrein en in de nabijheid zijn botenkranen aanwezig bij diverse recreatieondernemers.
  • Langs en in de randmeren liggen diverse Scoutinglocaties waardoor het mogelijk is een vaarhike van meerdere dagen te organiseren.
  • Vanaf enkele kampeervelden en natuurlijk ook de steiger, stap je zo heerlijk de randmeren in. Vergeet niet als je het water instapt je waterschoenen, slippers of sandalen. Je voorkomt daarmee dat je je bezeerd aan rietstengels en andere gewassen direct in het water of aan de waterkant. Het is je natuurlijk bekend alle rietkragen met rust gelaten moeten worden.