5x de leukste wateractiviteiten op Scoutinglandgoed Zeewolde 

Ben jij al bekend met de diverse wateractiviteiten die op Scoutinglandgoed Zeewolde te beleven zijn? Zo niet, dan móét je dit lezen! Deze activiteiten op het water wil je namelijk echt eens een keer meegemaakt hebben. Dat geldt voor zowel waterscouts als avonturiers die gewoon graag nieuwe dingen willen ontdekken. We lopen vijf populaire wateractiviteiten die het landgoed te bieden heeft met je door. Lees gauw verder! 

1. Een sportieve activiteit op het water 

Hou jij van sportieve wateractiviteiten? Dan is kanoën de activiteit op het water waar je naar op zoek bent. Stap samen met je mede-avonturiers in een kano en vaar kanoroutes over het open water. Neem maar van ons en de vele avonturiers die je al voor gingen aan dat kanoën op Scoutinglandgoed Zeewolde het 100% waard is. Tijdens het kanovaren in de Flevopolder is er namelijk genoeg te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan gevarieerd landschap, bijzondere beplanting en de leefgebieden van verschillende dieren, in en om het water. Hoe leuk is het om dit allemaal vanuit je kano te ontdekken? Laat je verrassen door deze sportieve activiteit met water! 

2. Ga met deze activiteit met water op solo avontuur 

Ben je klaar voor een solo avontuur in de natuur? Ga dan voor de wateractiviteit kajakken! De kajak is te vergelijken met de kano. Een belangrijk verschil is onder andere dat er in de kajak plek is voor één persoon, terwijl er in de Canadese kano twee tot drie personen kunnen. Het voordeel van kajakken is dan ook dat je deze wateractiviteit geheel op jouw eigen tempo kan doen. Op Scoutinglandgoed Zeewolde zijn er in totaal zeven kajaks beschikbaar, waardoor je er ook voor kan kiezen om in groepsverband het water op te gaan. Net zoals met kanoën ontdek je tijdens deze activiteit op het water prachtige gebieden die je als natuurliefhebber echt eens gezien moet hebben. Iets om van je bucket list af te strepen! Wat ons betreft is er geen betere manier om de natuur van zo dichtbij te ontdekken. 

3. De perfecte groepsactiviteit aan het water 

De volgende wateractiviteit is perfect voor groepen die geen enkele uitdaging uit de weg gaan, namelijk vlotten bouwen! Laat de avonturier in je naar boven komen en ga samen aan de slag met touwen, tonnen en pionierhout. Welk team krijgt het voor elkaar om zijn vlot als eerst af te hebben? En wie steekt het water als eerst droog over? Daag jouw Scoutinggroep, vriendengroep of vereniging uit om deze spannende strijd aan te gaan. Dit zal vast en zeker voor de nodige competitiviteit zorgen! Je leert elkaar bij deze wateractiviteit niet alleen beter kennen, maar je werkt ook aan een hecht groepsgevoel, of ook wel teambuilding. Zo kunnen jullie als ijzersterke groep alle activiteiten die jullie te wachten staan aan. Op Scoutinglandgoed Zeewolde kun je alle materialen die je nodig hebt, met uitzondering van het touw, gratis lenen bij de servicestaf. Let the battle begin! 

4. Actief bezig zijn op het water

Voor deze activiteit op het water heb je een soort van surfplank en een peddel nodig. Kun jij al raden over welke wateractiviteit we het hebben? Deze activiteit betreft een watersport, namelijk suppen! SUP staat voor Stand Up Paddle. Met het supboard en een peddel beweeg je je voort over het water. Het bied je een groot avontuur van verkennen en ontdekken. Deze wateractiviteit is niet alleen superleuk om te doen, maar het is ook nog eens hartstikke goed voor je spieren! Suppen is dan ook een intensieve watersport. De supboards kun je uiteraard huren op Scoutinglandgoed Zeewolde. Roep je vrienden bij elkaar, reserveer deze gave activiteit en leef je samen uit op het water! 

5. Deze activiteit met water wil je niet missen… 

We zijn alweer bij de laatste, maar daarom zeker niet minder belangrijke wateractiviteit aangekomen. We hebben het natuurlijk over waterballen! Je stapt bij deze activiteit op het water in een grote, transparante bal waarmee je over het water kan lopen. Ja, dat lees je goed! Deze activiteit met water gaat je een unieke ervaring bezorgen die je niet zomaar meer zal vergeten. Het is ook alleen al erg bijzonder om naar te kijken vanaf de zijlijn. Op Scoutinglandgoed Zeewolde zijn er zes waterballen beschikbaar, waardoor jij deze wateractiviteit samen met jouw vrienden kan beleven. Dat wordt lachen, gieren, brullen! 

Voor welke wateractiviteit op Scoutinglandgoed Zeewolde ga jij? Of zou je ze na het lezen van dit bericht allemaal wel eens willen proberen? Reserveer jouw favoriete activiteiten op het water vandaag nog!